Frytki › HZPC

Frytki

Sektor frytek — globalny rozwój

Rynki wschodzące napędzają rozwój światowego sektora frytek. Spożycie frytek stale rośnie w Azji, na Bliskim Wschodzie i w Ameryce Południowej. Poświęcamy bardzo dużo uwagi opracowywaniu odpowiednich odmian do produkcji frytek i dysponujemy szeregiem odmian, takich jak Innovator czy Ivory Russet.
 

Powtarzalność

Nasi klienci, mający fabryki w wielu krajach na kilku kontynentach, potrzebują odmian, które można uprawiać na całym świecie, uzyskując dobre rezultaty w różnych strefach klimatycznych. W sektorze frytek szczególne znaczenie ma wydajność i jakość. Nowe odmiany są testowane w ścisłej współpracy z naszymi klientami. Co więcej, stale wprowadzamy ulepszenia, aby uzyskać optymalną wydajność przetwórstwa.
 

Produkcja lokalna

Filozofia produkcji lokalnej („local for local”) ma ogromne znaczenie, i dlatego nasze sadzeniaki są uprawiane prawie we wszystkich krajach, w których znajdują się fabryki frytek. Dzięki temu producenci mogą wykorzystywać lokalnie uprawiane ziemniaki.

Odmiany opracowywane w sektorze frytek charakteryzują się odpowiednią suchą masą i teksturą, a także niską zawartością cukru. Ponadto można je przechowywać przez dłuższy czas. Ziemniaki o tych cechach pozwalają na wytwarzanie (długich) frytek lub innych produktów ziemniaczanych.

Oczywiście wszystko to sprowadza się do zaspokojenia oczekiwań konsumentów, którzy chcą za każdym razem rozkoszować się wybornym smakiem chrupiących frytek.